Passie en interesses

Er staan ons de komende jaren een aantal grote veranderingen te wachten. Twee thema’s in die veranderingen interesseren en boeien mij enorm:

  1. Duurzaamheid in de brede vorm. Zowel op het gebied van ons milieu, als de sociale en (bedrijfs)economische aspecten. De wereld om ons heen veranderd snel, hoe gaan we met de wereld en onszelf om, op een manier dat wij dat nog lang kunnen blijven doen.
  2. Technologie in de brede vorm. We vinden onszelf als mensen onderscheiden van al het andere leven, omdat we de natuurlijke wereld bewust kunnen manipuleren (ontwikkelen) voor onze eigen vooruitgang. Deze ontwikkelingen versnellen zich, sommige technologie zelfs exponentieel en dit lijkt niet te stoppen. De invloed van technologie op ons dagelijks leven neemt toe.

Ik probeer mezelf zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen op deze gebieden, door er veel over te lezen en trends te volgen. Grote vraagstukken zoals; hoe we onze samenleving kunnen gaan inrichten op deze veranderingen; in welke mate we er sturing in hebben; en welke impact het zal hebben op de (individuele) mensen, prikkelen mij.

 Binnenkort volgt hier meer, ik ben de website nog aan het bijwerken uit een vorige versie.

Buiten deze onderwerpen reis ik graag, dat verbreedt namelijk mijn horizon (letterlijk en figuurlijk). Daarnaast lees ik graag, dat geeft rust en verrijkt tegelijk mijn kennis. Ik probeer regelmatig te sporten in de vorm van hardlopen, wandelen, snowboarden of fietsen, want dat is goed voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. En zo af en toe maak ik nog eens wat, zoals een lekkere maaltijd, een website, een artikel, of een high score.